bereidingstips voor ceremoniële cacao

Een ceremoniële dosis cacao helpt je (weer) in contact te komen met jouw innerlijke wereld. Hoe bereid je een kopje ceremoniële cacao? 

1. Meng in een pannetje 30-40gr cacao met 100ml water. Gebruik hiervoor optioneel rozenwater of lavendelwater, voor extra liefde en meer ontspanning. 
2. Voeg naar smaak kruiden toe (denk aan: kardemom, gember, kaneel, vanille, anijs, nootmuskaat, of bestel bij ons een blend). 
3. Voeg optioneel cayennepeper toe voor een snellere werking en wat extra pit (aanrader!). 
4. Verwarm het water, maar let op: het water mag niet koken. Gebruik dus ook geen net gekookt water uit de waterkoker. 
5. Roer met een garde (of melkopschuimer) tot alle cacao stukjes zijn opgelost en er een romig drankje ontstaat.

Drink met intentie en geniet! 

Tip: voeg eventueel kokosolie of een zoetmiddel (denk aan: honing, agave, dadels, kokosbloesemsuiker) toe om de (voor sommigen) intense smaak te verzachten.