bereidingswijze

Benieuwd naar de bereidingswijze van een kopje cacao?

1. Meng in een pannetje 15-20gr cacao met 50ml water. Voor ceremonieel gebruik meng je 30-40gr met 100ml water. 
2. Voeg naar smaak kruiden toe (denk aan: kardemom, gember, kaneel, vanille, anijs, nootmuskaat, of bestel bij ons een blend). 
3. Voeg optioneel cayennepeper toe voor een snellere werking en wat extra pit (aanrader!). 
4. Verwarm het water, maar let op: het water mag niet koken. Gebruik dus ook geen net gekookt water uit de waterkoker. 
5. Roer met een garde (of melkopschuimer) tot alle cacao stukjes zijn opgelost en er een romig drankje ontstaat. 


Drink met intentie en geniet!

Tip: voeg eventueel kokosolie, een zoetmiddel (denk aan: honing, agave, dadels, kokosbloesemsuiker) of (plantaardige) melk toe om de (voor sommigen) intense smaak te verzachten. Met de (plantaardige) melk kun je de cacao eventueel wat verdunnen, maar je zou ook wat extra water kunnen toevoegen indien je de cacao te stroperig vindt. 

Extra tip: combineer cacao met supplementen als Maca, Chaga of Reishi, om de werking en opname van deze supplementen te verbeteren.