cacao drink

Cacao is rijk aan antioxidanten, ijzer, magnesium, mangaan, zink, koper, calcium, fosfor, bètacaroteen en aminozuren. In de oude Maya-cultuur was het een belangrijk onderdeel van het dieet. Het kan gedronken worden als een ceremoniële drank, maar het kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met ander voedsel. Cacao zorgt ervoor dat de vitaminen en mineralen uit voeding beter worden opgenomen.

De unieke verbindingen in cacao zorgen voor gelijktijdige ontspanning en verhoogd bewustzijn, evenals verhoogde creativiteit. Door het hartcentrum te stimuleren, helpt cacao verder bij het creëren van een gevoel van openheid voor expansie en liefde. Voor het aangaan van de verbinding met jezelf en anderen. Daarnaast heeft cacao een zogenoemde moederlijke energie. Het brengt een zachtheid en een mildheid naar jezelf en de wereld om je heen. Een veilige basis om alles te voelen. Om jezelf te zijn, in al je kwetsbaarheid. Om te herinneren aan wie of wat je in essentie bent. Zonder ergens naartoe te hoeven, of iets te moeten presteren. De ruimte om gewoon te mogen zijn.