gezondsheidsvoordelen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het drinken van cacao?

  • Rijk aan anti-oxidanten
    Cacao bevat zeer veel flavonoïden (een sterk anti-oxidant) -zelfs 20 keer meer dan blauwe bessen, die hierom bekend staan! 
  • Bomvol essentiële mineralen
    Het is de allerbeste bron van magnesium (belangrijk voor de werking van de hersenen, de stofwisseling en het immuunsysteem én iets waar veel vrouwen een tekort aan hebben), maar ook zit er in cacao veel koper en ijzer. 
  • Cholesterol verlagend en goed voor hart en bloedvaten
    De anti-oxidanten in cacao verhogen het goede HDL-cholesterol, waarmee het bloeddrukverlagend werkt en goed is bij het voorkomen van hartproblemen. Naast cholesterol verlagend, heeft onderzoek uitgewezen dat cacao een positief effect heeft op de bloeddruk en bloedcirculatie. 
  • Geluksgevoel
    Cacao bevat fenylalanine, een stofje dat in je lichaam wordt omgezet in: dopamine (het gelukshormoon). Ook bevat cacao serotonine, tyramine en anandamine –stofjes die je een blij, opgewerkt en verliefd gevoel geven. 
  • Beter slapen en minder stress
    De hoeveelheid magnesium in cacao verlaagt niet alleen de cortisol levels (stress hormoon), het reguleert ook melatonine (slaaphormoon) en ontspant de spieren, waardoor je langer en beter slaapt. 
  • Gezond gewicht
    Door de gezonde vetten in cacao heb je minder snel trek. Daarnaast zorgt cacao ervoor dat je bloedsuikerspiegel constant blijft.