bestelling is binnen

Fijn, je cacao bestelling is binnen! Lees hier de bereidingswijze voor het perfecte kopje cacao en andere handige tips en informatie over jouw bestelling. We hopen dat je geniet!

"Ceremonial cacao is a gentle but profound plant medicine that gives you a nudge of a new perspective."

de smaak van cacao

Wat geldt voor koffie en wijn, geldt ook voor cacao. De smaak van de cacao hangt sterk samen met het klimaat en de omstandigheden waaronder de cacao groeit. Ook maakt het verschil of er sprake is van een zogenaamde ‘single origin’ of een ‘blend’. In het geval van een blend, worden er meerdere ‘origins’ (farms) gecombineerd. Dit resulteert in een minder uitgesproken smaak. De cacao die wij aanbieden is een ‘single origin’. Dit betekent dat we precies weten waar de cacao vandaan komt -we zijn er geweest, hebben de bomen gezien, gevoeld en aangeraakt. Wel kan het voorkomen dat de smaak per blok verschillend is.

De smaak is aards, fruitig, licht zuur, rijk aan vetten en karamel bitterzoete aroma's. De cacao die wij aanbieden is van hoge, ceremoniële kwaliteit, waardoor met name de aardse en bittere tonen soms even wennen zijn. Nu zijn er manieren om de smaak wat te verzachten. Voeg bijvoorbeeld kokosolie, een zoetmiddel (denk aan: honing, agave, dadels, kokosbloesemsuiker) of (plantaardige) melk toe. Probeer en ontdek welke smaak het beste bij jou past. 

Wil je kruiden toevoegen? Kruiden als kaneel, kardemom, kurkuma, vanille, anijs, nootmuskaat en gember zijn heerlijk om toe te voegen. Wil jij een cacao met iets meer pit? Cayennepeper geeft een enorme boost en vergoot ook nog eens het effect van de cacao. Mocht je kruiden wat ingewikkeld vinden? Bestel dan onze blend. Onze blend bestaat uit een mix van kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en sinaasappelschil. 

Als je onze bereidingstip volgt, zie hieronder, dan krijg je een heerlijk kopje stroperige cacao. Met (plantaardige) melk kun je de cacao eventueel wat verdunnen, maar je zou ook wat extra water kunnen toevoegen indien je de cacao te stroperig vindt. 

bereidingstips

Cacao helpt je (weer) in contact te komen met jouw roots Hoe bereid je een kopje ceremoniële cacao? 

1. Meng in een pannetje 15-20gr cacao met 50ml water. 
2. Voeg naar smaak kruiden toe (denk aan: kardemom, gember, kaneel, vanille, anijs, nootmuskaat, of bestel bij ons een blend).
3. Voeg optioneel cayennepeper toe voor een snellere werking en wat extra pit (aanrader!). 
4. Verwarm het water, maar let op: het water mag niet koken. Gebruik dus ook geen net gekookt water uit de waterkoker.
5. Roer met een garde (of melkopschuimer) tot alle cacao stukjes zijn opgelost en er een romig drankje ontstaat.

Drink met intentie en geniet! 

waarom mag ik geen gekookt water gebruiken?

Het boven het kookpunt verhitten van cacao vernietigt de aanwezige antioxidanten en flavonoïden. Dit zorgt ervoor dat de (gezondheids)voordelen snel afnemen. Vandaar dat dit sterk wordt afgeraden.

"Energy flows where attention goes."

zo zet je een intentie

Drink met intentie en geniet. Maar wat is een intentie eigenlijk? Een intentie is een verlangen, een bewuste gedachte dat richting geeft en waarmee jij bedenkt hoe jij je wilt voelen.

Waar jij aandacht aan geeft, dat groeit. Wanneer jij focus op wat je wilt dan krijg je daar meer van. Als je focust op wat je niet wilt, dan zul je daar meer van krijgen. Zorg dus dat je een nadenkt over wat je wél wilt en formuleer het alsof je daar al bent, alsof je het al hebt, alsof je je zo al voelt. 

Dus, met welke intentie wil jij je dag beginnen? Met welke intentie drink jij jouw cacao? 

3 tips:

  • Maak je intenties echt zo concreet mogelijk en gebruik het woord niet niét. 
  • Probeer je diepe verlangen echt te voelen. 
  • Remind jezelf gedurende de dag (of week) aan jouw intentie.

wat voel ik na het drinken van cacao?

Na het drinken van cacao voel je je energieker, je krijgt een warm gevoel in je hele lichaam of specifiek in het gebied rondom je hart, je kunt een opliftend effect ervaren (het wordt niet voor niets een natuurlijke MDMA genoemd) en je voelt je meer aanwezig in je lichaam en in het moment. Het daadwerkelijke effect verschilt uiteraard per persoon. Ben je gevoeliger, pas dan de dosering naar beneden aan.

ontdek nog meer producten

bewaren van cacao

Bewaar de cacao op een koele en donkere plek, liefst op kamertemperatuur. Bewaar de cacao liever niet in de koelkast; hier kan de cacao namelijk vochtig worden, wat de houdbaarheidsdatum verkort.

Je hoeft de cacao niet in een afgesloten bak te bewaren, maar dit mag uiteraard wel. Ook leuk: doe de cacao in een glazen bewaarpot.

houdbaarheid van cacao

De houdbaarheid is afhankelijk van het product dat je koopt. Een blok, nog in verpakking, is nog jaren houdbaar, mits je het goed bewaart. Heb je fijn gesneden cacao besteld? Of dit nu een dagelijkse portie, weekportie, maandportie of ceremoniële hoeveelheid is. De houdbaarheid is minimaal 12 maanden, mits je de cacao op een koele en donkere plek bewaart. 

Soms kan cacao witachtig uitslaan. Dit is een natuurlijk (oxidatie)proces. De cacao is nog steeds goed; het ziet er alleen iets minder mooi uit.

kan ik elke dag cacao drinken?

Onze cacao kan dagelijkse gedronken worden. Voor het beste effect raden wij je aan vooral regelmatig cacao te drinken. Je haalt namelijk de meeste voordelen uit cacao als je het met enig regelmaat drinkt. Luister daarbij goed naar je eigen lichaam, om te ontdekken welke dosis het beste bij jou past. Dit kan overigens ook per dag verschillen. Het subtiele effect van cacao wordt door sommigen direct gevoeld; anderen ervaren dit effect na een aantal keer cacao drinken.

Thank you!

Genoeg gelezen, tijd om een cacaotje te maken. Heb je nog vragen? Mail naar info@rootsofcacao.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contactformulier