over ons

Roots of Cacao is opgericht door Ellis Clay en Lion Jacobi. Van studiegenoten naar vriendinnen, naar huisgenoten, naar zakenpartners. Inmiddels kennen we elkaar al heel wat jaar en hebben we niet alleen Roots of Cacao opgericht, maar ook School of Human Design. De afgelopen jaren ontstond een ritueel, om onze samen-werkdag te starten met een cacaotje. Ook deden we thuis ceremonies en bouwden we beide op onze eigen manier een band op met cacao. 

 • Lion van Roots of Cacao

  Co-founder Lion

  Eén van de founders in Amsterdam.

 • Ellis van Roots of Cacao

  Co-founder Ellis

  Eén van de founders in Amsterdam.

 • Beau van Roots of Cacao

  Ambassadeur Beau

  Beau is onze ambassadeur in het Zuiden van het land!

over Lion

Vanaf het eerste moment voelde ik een bijzondere connectie. Er opende een dieper voelen, een dieper weten, een herinnering aan wie ik ben. Op een manier die wel voelbaar is, maar niet in woorden te vatten. Niet alleen tijdens cacao-momenten, maar ook gedurende de dag merkte ik na verloop van tijd het verschil. Van nature ben ik nogal chaotisch en ik merkte dat cacao mij stabiliseerde. Ineens was er focus en kon ik mij concentreren. Het lukte ineens wél om consequent aan dingen te bouwen, om mijn energie de wereld in te zetten. Ook merkte ik dat ik zachter werd. Mijn stem veranderde en er kwam een nieuwe ruimte voor kwetsbaarheid -een veilige basis waar vanuit al mijn emoties er mochten zijn. Een mildheid. Alsof ik niet alleen de wereld, maar ook mijzelf door een andere bril begon te bekijken. Waar ik voorheen oordelend in de spiegel kon kijken, merkte ik nu een gevoel van liefde. Een diepe acceptatie voor alles dat ik ben en wat ik niet ben. En dat gun ik iedereen!

over Ellis

Van nature ben ik een bezige bij: altijd aan het bouwen of creëren. Vanaf het moment dat ik wakker word gaat mijn motor draaien en ik ben daarom ook gewend om constant aan te staan, altijd scherp te zijn en in een go go go modus te werken. Ik hou er van. Ik hou er écht van. Maar de keerzijde is ook -als je niet oppast- dat je je te vaak opgejaagd voelt, gehaast, geleefd. Dat je altijd onder druk staat, de lat hoog legt en nooit eens echt ontspant. Er is daarom niets fijner voor mij dan mijn dag te starten met cacao. Ik merk dat ik in een paar tellen (en daar kan geen meditatie tegenop) weer terugkom bij mijn kern: bij wie ik daadwerkelijk ben. Het geeft mij een fijne basis van waaruit ik moeitelozer door mijn dag beweeg en het makkelijker lukt om ook op hectische dagen dichtbij mijzelf te blijven. En hoewel ik een enorme energieboost krijgt van cacao, voel ik ook gelijk hoe het mij doet vertragen. De energie die soms heel hoog zit, in je hoofd als je veel gedachten hebt of bij je borstkas wanneer je je gestresst voelt, zakt gelijk naar mijn benen. Het verzwaard me waardoor er een rust over me heen komt en het besef dat ik ook een bezige bij kan zijn, vanuit een ontspannen staat. 

over Beau

Mijn eerste ervaring met cacao was heel goed. Ik merkte meteen: dit doet iets goeds in mijn lichaam! Op dat moment was ik al meer bezig met luisteren naar de signalen van mijn lichaam en de cacao hielp me hier nog meer bewust van te worden. Wat ik nodig heb om beter naar mijn lichaam te luisteren, is meer uit mijn 'hoofd' te komen. De cacao lijkt voor mij als een soort filter te werken. Gedachten waar ik niks aan heb stoppen en gedachten waar ik wel wat mee kan worden omgezet tot actie of een plan. Hierdoor ben ik veel productiever en veel meer mezelf! Soms kan ik echt malen over dingen waar ik op dat moment toch niks aan kan veranderen of helemaal niks aan hoef te veranderen, maar wat wel door mijn hoofd blijft spoken. Door de cacao verdwijnt dit als sneeuw voor de zon. Ik drink het zelf altijd met een intentie én het liefste een korte meditatie of reiki bij mezelf als hier tijd voor is. Het liefste drink ik het 's morgens, omdat ik er dan heel de dag tegenaan kan. Toen ik de fijne effecten bij mijzelf opmerkte en erachter kwam dat de werking van cacao bij mijn vrienden en familie niet bekend is, dacht ik, dit moeten meer mensen weten! Mijn missie werd dan ook dit uit te dragen bij meer mensen. Voor mij is het echt een eer om bezig te zijn met de 'Heilige cacao' en dit nu te kunnen doen!

ambassadeurs

Wil jij de magie van cacao met meer mensen delen? Cliënten, vrienden, familie, je netwerk? Roots of Cacao werkt graag samen met ambassadeurs! Als ambassadeur verdien jij een percentage van de omzet die jij maakt, door onze cacao te verkopen. Met als voordeel dat jij niet zelf cacao hoeft in te kopen en een bedrijf hoeft op te zetten. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw persoonlijke groei (als mens en als professional), staan wij heel erg open voor leuke ideeën en initiatieven en krijg jij de kans samen te werken en te leren van twee jonge ondernemende vrouwen.

winkel

Ben jij winkeleigenaar of werk jij in een winkel waar ons merk en onze cacao goed past? Leuk! We gaan graag met je in gesprek.

meld je aan via onderstaand contactformulier:

shop onze producten